Chafika

Voormalig slachtoffer

Mijn naam is Chafika. Ik ben 36 jaar oud en ben geboren in Marokko. Helaas was kindermishandeling daar normaal als straf voor kinderen en heb ik hier ook mee te maken gehad. Dit heeft geleid tot talloze trauma’s. Ik groeide op in een door mannen gedomineerde cultuur, wat resulteerde in ongelijke behandeling tussen meisjes en jongens binnen ons gezin. Op mijn 11e ben ik geïmmigreerd naar Nederland. 

Om te ontsnappen aan mijn thuissituatie stemde ik op mijn 21e in met een gearrangeerd huwelijk. Ik hoopte dat mijn leven zou verbeteren. Helaas kreeg ik ook in dit huwelijk te maken met verschillende vormen van geweld en ging het na 9 jaar huwelijk, ondanks het krijgen van onze drie kinderen, alleen maar bergafwaarts. Het geweld binnen mijn huwelijk bracht oude jeugdtrauma’s naar boven, wat uiteindelijk resulteerde in een postnatale depressie na de geboorte van mijn eerste zoontje. Na jarenlange, intensieve therapie kon ik mezelf eindelijk herontdekken, mijn zelfvertrouwen terugkrijgen en mijn eigen identiteit weer vinden. Op dat moment besefte ik dat ik er klaar mee was om te overleven in dit schadelijke huwelijk, waarvan mijn kinderen ook de dupe werden. 

Ik nam het besluit om te scheiden en helaas resulteerde dit in een vechtscheiding. Daar zat ik dan, omringd door nare ervaringen, en ik vroeg mij af of ik überhaupt kon herstellen. Op dat moment kwam ervaringsdeskundigheid op mijn pad. Ik ontdekte dat ik een positieve wending kon geven aan al mijn ellende. Ik besloot de Hbo-opleiding Ervaringsdeskundigheid Zorg en Welzijn te volgen aan de Hogeschool van Amsterdam.  

Ik zette mijn persoonlijke ervaringen om in professionele kennis om (h)erkenning en empowerment te bieden aan eenieder die hetzelfde doormaakt. Ik wil een veilige ruimte voor hen creëren. Waarom? Omdat we vaak denken dat we alleen staan in onze strijd, terwijl dat niet het geval is. Door het aangaan van verbindingen kun je je innerlijke kracht herontdekken en bepaalde uitdagingen na moeilijke tijden overwinnen. 

Als je behoefte hebt aan een luisterend oor en ondersteuning, aarzel dan niet om mij te bellen. Je kan praten over je zorgen, je ervaringen delen of vragen stellen; ik ben er voor je. 

Ervaringskennis op het gebied:

 • Kindermishandeling 
 • Emotionele/geestelijke Verwaarlozing 
 • Eetstoornis 
 • Relatie trauma (fysiek, psychisch en intiem terreur) 
 • Postnatale depressie 
 • Posttraumatische stressstoornis (PTSS) 
 • Vechtscheiding (valse beschuldigingen, stalking en aanranding) 
 • Veilig Thuis 
 • Jeugdbescherming 
 • Omgangshuis 
 • Rechtbanken 

Hulp nodig, of weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel of stuur mij een (WhatsApp)bericht via +31 6 39 78 46 20 of mail naar chafika@ervaringinhuis.nl