Interactieve workshop Ouderverstoting

Datum 23 juni 2022 Tijd 15:30 - 17:00

UITNODIGING VOOR PROFESSIONALS

In gesprek met Barbara Romijn, ervaringsdeskundige, voormalig slachtoffer huiselijk geweld en Aroena Ghoerai, gedragswetenschapper Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Waarom deze workshop?
Barbara is vanaf 1 mei 2021 werkzaam bij Ervaring in Huis in Rotterdam, om samen met professionals van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, vrouwenopvang en wijkteams, cliënten in huiselijk geweld situaties te ondersteunen.

Barbara heeft vanaf haar 3e levensjaar te maken gekregen met ouderverstoting. Bij complexe echtscheidingen komt dit tegenwoordig geregeld voor. De situatie van Barbara is inmiddels ruim 50 geleden, In die tijd was hier niets over bekend en heeft de ouderverstoting bij haar voor een vroegkinderlijk trauma gezorgd waarvan de intergenerationele gevolgen nog steeds voelbaar zijn.  Graag wil zij professionals meenemen in het delen van haar ervaringsverhaal en wat de uiteindelijke gevolgen van ouderverstoting zijn voor de volgende generaties, waaronder haar eigen dochter.

Aansluitend willen Barbara en Aroena in gesprek gaan met de professionals over op welke signalen een professional kan letten, wat veroorzaakt het gedrag van de ouders, hoe ga je om met narcistisch gedrag van een ouder, hoe kun je er zijn voor een kind die dit overkomt, wat is de eventuele invloed van een stiefouder, hoe laat je een ouder zien en voelen wat diegene voor trauma/schade aan het veroorzaken is ?

“Ik kijk naar een kleine, oude zwart wit foto en zie een klein meisje van bijna 3 jaar, op schoot bij haar papa. Haar kleine handjes in zijn handen, samen handjeklap spelen. Wat een intense liefde en plezier straalt er op beider gezichten. Het meisje voelt zich veilig en geborgen, dicht bij haar papa. Onwetend dat zij niet lang daarna haar vader voor ruim 17 jaar niet meer mag zien en de liefde, veiligheid en geborgenheid volledig kwijtraakt”.

Benieuwd naar deze ervaringskennis van Barbara en wil je meedoen aan deze interactieve workshop? Meld je dan aan!

Wanneer                              Donderdag 23 juni 2022
Tijdstip                                   15.30-17.00 uur
Waar                                      Het Klooster het Oude Noorden, Ruivenstraat 81 Rotterdam

Werk je als professional met cliënten in situaties van huiselijk geweld en/of complexe echtscheidingen en wil je meer weten over dit onderwerp? Meld je dan aan via mailadres ervaringinhuis@veiligthuisrr.nl

Plaats dit evenement in je agenda met de iCal link.

Terug naar alle evenementen