Zorgen om iemand

Maak je je zorgen om de veiligheid van iemand in je omgeving? Heb je een vermoeden dat er sprake is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling? Dan moet er iets gebeuren en is het goed dat jij de eerste stap zet.

Praat met degene waar je je zorgen om maakt

Hoor je vaak ruzies bij iemand thuis? Is er zichtbaar letsel bij een kind of volwassene? Verandert het gedrag van kind of volwassene? Dit kunnen signalen zijn dat het niet goed gaat. Toch betekent het niet altijd dat er daadwerkelijk sprake is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Het is daarom belangrijk dat je probeert het gesprek aan te gaan met degene waar je je zorgen om maakt.

Waar kun je terecht?

Bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond kun je terecht wanneer je advies zoekt of melding wilt doen bij huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Tevens kun je daar terecht wanneer je je zorgen maakt over een ander die te maken heeft met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Wil jij zorgen melden of advies vragen: bel 0800-2000 (anoniem en gratis 24/7 bereikbaar) of chat op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op www.veiligthuisrr.nl

Is er sprake van direct gevaar? Bel dan het noodnummer 112.

Onze ervaringsdeskundigen helpen je graag

Wil of kan je zelf het gesprek niet beginnen met de persoon waar je je zorgen om maakt? Dan kun je ervoor kiezen om het gesprek aan te gaan met omstanders. Denk hierbij aan buren, familieleden, docenten.

Onze ervaringsdeskundigen kunnen je ook hierbij helpen. Neem contact met ons op en spreek je zorgen uit. Wij geven advies en helpen je om de juiste stap te nemen. Ook kunnen wij je ondersteunen als je contact zoekt met een professional.