Halime

Voormalig slachtoffer

Mijn naam is Halime. Ik ben 55 jaar en ik ben opgegroeid in een gezin met een Nederlandse moeder en een Turkse vader. Thuis spraken we Nederlands, maar leefden we volgens de tradities van mijn vader. Bij mijn geboorte ben ik uitgehuwelijkt aan mijn volle neef uit Turkije en op mijn 18e moest ik met hem trouwen. Dit huwelijk heeft 17 jaar geduurd en we kregen samen 3 kinderen.
 
Toen ik wilde scheiden tastte ik daarmee de eer van de familie aan. Ik kreeg te maken met eergerelateerd geweld en moest vluchten. Om de familie eer te herstellen, ben ik uit de familie verbannen.
 
Ik heb 3 jaar in verschillende opvanghuizen gewoond, voordat ik mijn eigen huis had en een nieuw leven kon opbouwen. Tijdens mijn verblijf in het opvanghuis had ik graag met iemand gesproken die hetzelfde heeft meegemaakt om mij toekomstperspectief te geven. Ik had een voorbeeld nodig om te weten hoe mijn leven kon worden, een lichtpuntje.
 
Ik wil nu dat lichtpuntje zijn voor vrouwen in soortgelijke situaties. Daarom ben ik sinds augustus 2022 werkzaam als ervaringsdeskundige bij Ervaring in huis.

Ervaringskennis op de gebieden:

  • Huwelijksdwang
  • Schadelijke traditionele tradities
  • Eergerelateerd geweld
  • Psychisch geweld
  • Verblijf in een opvanghuis
Contact

Hulp nodig, of weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel of stuur mij een (WhatsApp)bericht via +31 6 83 18 66 49.