Michael

Voormalig pleger

Ik ben Michael, 44 Jaar, gescheiden en heb drie prachtige kinderen.

Ik werk nu als ervaringsdeskundige, voormalig pleger huiselijk geweld en heb ervaring met middelengebruik (alcohol en drugs).

Op enig moment kreeg ik het besef van traumatische ervaringen uit mijn jeugd. Dat was niet gemakkelijk en tijdens de verwerking daarvan zocht ik mijn toevlucht in drank en drugs. Daardoor heb ik veel kapot gemaakt en ben ik alles kwijtgeraakt wat me lief was: vrouw, kinderen, familie, vrienden en werk.

In de periode van middelengebruik heb ik ook huiselijk geweld toegepast. Ik zat echt helemaal aan de grond en wist niet meer hoe verder met mijn leven. Miste mijn kinderen enorm en juist dat heeft me doen beseffen dat het zo niet langer kon. Ik wilde zo helemaal niet zijn en ik wist dat alleen ik zelf dat kon veranderen. Ik ben toen rigoureus aan de slag gegaan met mezelf om het anders te gaan doen. Dat is gelukt, stap voor stap en gelukkig ook met hulp van anderen, mijn gezin, maar ook hulpverleners, ervaringsdeskundige (voormalig pleger) en nu ook met collega’s.

De supportgroep voor mannen in situaties van huiselijk geweld was voor mij ook heel steunend in mijn traject. In die fase ben ik me ervan bewust geworden dat ik mijn ervaringen heel graag wil inzetten om anderen te helpen. Ik wil mijn eigen verhaal delen maar vooral om te laten zien dat het echt mogelijk is om eruit te komen en het anders te gaan doen in het leven. Omdat ik zelf veel heb meegemaakt, ken ik ook de wegen om verder geholpen te worden.

Ervaringskennis op de gebieden:

  • Huiselijk geweld
  • Middelengebruik (alcohol en drugs)
Contact

Hulp nodig, of weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel of stuur mij een (WhatsApp)bericht via +31 6 48 12 95 56.